A Railcare is Vectronokat vesz

iho/vasút   ·   2016.10.01. 13:45
400px_vectron

Hét teherverziójú Vectronra adott le rendelést a napokban a svájci Coop kiskereskedelmi csoport tulajdonában álló Railcare. A megállapodás a Siemens első teljes szolgáltatási szerződése Svájcban, mivel a német gyártó nyolc évig felel a mozdonyok minden fajta karbantartásáért – adja hírül a Railway Gazette.

A Railcare a Vectronok huszonötödik vásárlója: a svájci vállalat hét mozdonyt rendelt a Siemenstől (fotó: Railway Gazette)

Az International Railway Journal információi szerint a kizárólag tizenöt kilovolt 16,7 hertzes váltakozó áramról üzemelő mozdonyok nemzetközi intermodális szállítmányokat fognak továbbítani Svájc, Ausztria és Németország között. A 6400 kilowatt teljesítményre és százhatvan kilométer per órás legnagyobb üzemi sebességre képes Vectronokat kiegészítő dízelmotorral is ellátják majd, ennek köszönhetően nem lesz szükség dízel tolatómozdonyokra a villamosítatlan mellék- és iparvágányokon.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek