A REWE-csoport ad először Deutschlandticketet dolgozóinak

iho/vasút   ·   2023.05.26. 12:00
jobticket_db

Az üzleti és turisztikai csoport elsőként írt alá keretszerződést a Deutsche Bahn (DB) német vasúttársasággal annak érdekében, hogy olcsóbb dolgozói bérletet nyújtson a munkába járáshoz.

A körülbelül 150 ezer alkalmazottat foglalkoztató, ezáltal Németország egyik legnagyobb munkáltatójának számító REWE-csoport elsőként döntött a bérlet ilyetén alkalmazásáról, elkötelezettséget vállalva a jobb mobilitás és az éghajlatváltozás elleni küzdelem mellett.

Az úgynevezett Jobticket dolgozói bérlet olyan havi vagy éves tömegközlekedési bérlet, melyet a munkáltató egy közlekedési társaságtól vásárol, gyakran kedvezményes áron: a REWE így havi 34,3 euróért (jelenlegi árfolyam mellett körülbelül 12800 forintért) vásárolhatja meg a Deutschlandticket bérleteket. A Csoport Németországban működő összes leányvállalatának valamennyi alkalmazottja jogosult lesz a bérlet megvásárlására, dolgozzanak akár a raktárakban, az adminisztrációnál vagy éppen a logisztika területén.

A regionális közlekedés igazgatótanácsának tagja, Evelyn Palla elmondta: „A Deutschlandticket lehetővé teszi a valaha volt legegyszerűbb és legolcsóbb utazást helyben. Németország-szerte több mint 40 millió ember dolgozik, ezért a Jobticket nagy lehetőségeket tartogat magában, hogy még több embert vegyen rá a környezetbarát tömegközlekedés használatára, mely jelentős fellendülést jelenthet a modális váltás megvalósításához. A DB-nél már a kezdetek óta verhetetlenül olcsó Jobticketként kínáljuk munkatársainknak a Deutschlandticketet. Ugyanezt a terméket szeretnénk kínálni a REWE-csoportot kedvelő cégek számára is, erős partnerek akarunk lenni.”

A REWE-csoport humánerőforrásért és fenntarthatóságért felelős igazgatótanácsának tagja, dr. Daniela Büchel arról beszélt: „Az, hogy alkalmazottainknak országszerte elérhetővé tettük a Deutschlandticketet, nemcsak vonzó előny; a fenntarthatóbb, tömegközlekedési eszközökkel való munkába járás egyik módja a mindennapi károsanyag-kibocsátás csökkentésének, melyet fenntarthatósági stratégiánk részeként támogatni szeretnénk.”

A DB jelenleg további körülbelül ezer érdeklődő céggel és intézettel tárgyal, melyek a DB által forgalmazott Deutschlandticketet dolgozói bérletként szeretnék kínálni – számol be honlapján az UIC.

(Nyitóképünkön egy mobiltelefonos Deutschlandticket. Kép forrása: REWE-csoport)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek