A Siemens segítségével bővíti TechLOK-flottáját a DB Cargo

iho/vasút   ·   2017.07.27. 16:15
400px_dbcargopolska

A teherfuvarozó vállalat körülbelül ezer mozdonyán található meg jelenleg az azok állapotáról információkat közlő, prediktív karbantartási technológia. A Siemensszel kötött megállapodás értelmében a DB Cargo 152-es sorozatú ES64F Eurosprinterei, a lengyel cargo-leány 170-es, valamint az olasz üzletág, a DB Cargo Italia 191-es sorozatú Vectronjai – mind Siemens-gyártású gépek – is bekapcsolódhatnak a DB Cargo által TechLOK-nak elnevezett flottába. A mozdonyokra telepített telematikai egységeken alapuló rendszer segítségével a DB Cargo helytől függetlenül kérheti le, jelenítheti meg és dolgozhatja fel a diagnosztikai leolvasásokat Európán belül. A karbantartást pedig már nem a megtett kilométermennyiség vagy az eltelt idő fogja megszabni, hanem az adatokból lehet majd kiolvasni annak szükségességét. Az állapotalapú prediktív karbantartás segítségével pedig a napi üzemeltetést is gördülékenyebbé teheti a DB Cargo.

2020-ra kétezer mozdonyát szeretné bekapcsolni az úgynevezett TechLOK járműdiagnosztikai rendszerbe a DB Cargo. A Siemens segítségével most a német 152-es Eurosprinterek, valamint a lengyel 170-es és az olasz 191-es Vectronok kerülhetnek be a rendszerbe (forrás: Railway Gazette)

A Railway Gazette arról ír, hogy a napokban megkötött, hat évre szóló megállapodás nemcsak a mozdonyok TechLOK-rendszerbe történő bekapcsolását foglalja magában, hanem a Siemens a mozdonyok érzékelői által biztosított műszaki tájékoztatást felhasználó Railigent platformján és MindSphere IoT operációs rendszerén alapuló adatelemzési modellek közös fejlesztését is.

A DB Cargo vezérigazgatója, Jürgen Wilder szerint a járműflotta digitalizációjával elsősorban az ügyfelek számára nyújtott szolgáltatás minőségi továbbfejlesztését, valamint a járműértéklánc optimalizálását helyezi központba a vállalat. A TechLOK-rendszerbe már jelenleg is közel ezer, elsősorban nemzetközi útvonalakon közlekedő mozdony tartozik – számol be a Global Rail News.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek