A szaúdi király trolija

iho/közút   ·   2012.01.28. 14:00
LT20_total_02_g

A Szaúdi Királyi Egyetem 2010-ben rendelt tizenkét egyedi trolibuszt a német Viseon cégtől. A tavaly bemutatott prototípus után novemberben elkészült az összes troli. A prototípustól a teljes széria legyártásáig 18 hónap telt el. A trolik vasúton, hajón, majd tréleren tették meg a többezer kilométeres utat a bajorországi Pilstingből Rijádba.

Viseon LT20 trolik a gyárudvaron<br />A képre kattintva galéria nyílik!<br />(fotók: Viseon)

Köztük van a világ első VIP kivitelű csuklós trolibusza is. A csuklós trolibuszok között soha nem látott luxussal ellátott jármű a szaúdi királyi család tagjait és előkelő vendégeiket fogja szállítani. Az exkluzív troliba lépve igazán különleges beltér fogadja a szerencsés utasokat. Az utasteret tölgyfával és alumínium díszcsíkokkal borított padló varázsolja otthonossá, a kerékdobok tölgyfagyökér burkolatot kaptak, a kapaszkodók rozsdamentes acélból készültek. Az utasok 17 bőrborítású Kiel ülésben foglalhatnak helyet, és kézzel varrott bőrkárpitos mennyezetben gyönyörködhetnek.

Szokatlan utastér egy csuklós trolibusztól.
A kényelmet kis konyha beépített hűtőszekrénnyel és 21,5 collos monitorokkal felszerelt multimédia–rendszer teszi teljessé. A vezetőteret a troli teljes szélességében üvegfal választja el az utastértől.

Kapcsolódó hírek