Adventi kalendárium a felújított soproni vasútállomás ablakaiban

iho/vasút   ·   2022.12.17. 09:00
02_gysev_adventi_kalendarium

A GYSEV Zrt. Forgalom szervezetének munkatársai örökbe fogadtak egy-egy ablakot, és létrehoztak egy kis karácsonyi csodát a várakozás időszakára.

Polgár Katalin a GYSEV Zrt. Forgalom szervezetének munkatársa idén mert nagyot álmodni. Eddig csak saját irodájában keltette életre az advent, a karácsony hangulatát, de a november végén átadott, felújított állomásépület megihlette, úgy gondolta, jelentősen továbbfejlesztheti az eddigi alkotásait.

(fotók: GYSEV)

„Felkerestem kollégáimat, hogy lenne-e kedvük közösen az új, modern épület ablakait feldíszíteni az adventi időszakra. Mindenki nagy lelkesedéssel fogadta az ötletet, majd szervezeti vezetőnk támogatásával megkezdődött a szervezés és a kivitelezés. A kezdeményezés olyan nagy sikernek örvendett, hogy már az első nap megvolt a huszonnégy ablak jelképes tulajdonosa, elkezdhettük készíteni életünk legkülönlegesebb adventi kalendáriumát” – mondta el Polgár Katalin.

A GYSEV-es kollektíva tagjai eldöntötték, hogy az épületben minden munkatárs a saját szervezetéhez tartozó utcafronti ablakokban jeleníti meg az adventi naptár képeit. November utolsó napjaiban mindenki szívvel-lélekkel rajzolt, színezett, vágott és ragasztott.

„Azt gondolom, hogy a végeredmény önmagáért beszél, születésnapi dátumok, kedvenc focicsapatok, hobbik és családi események elevenednek meg mind a huszonnégy ablakban. A klasszikus adventi naptárakhoz hasonlóan nem dátum szerinti sorrendben kerültek ki az ablakokba az alkotások: egy kis keresgélésre invitáljuk az érdeklődőket, elszórtan található meg mindegyik díszítés” – tette hozzá a GYSEV munkatársa, a kezdeményezés ötletgazdája.

Az adventi időszakban minden reggel az adott naphoz tartozó ablakot világítják ki, így szenteste napjára mind a huszonnégy adventi ablak karácsonyi fényben pompázik majd.

A szervezők abban bíznak: a kezdeményezésnek köszönhetően a karácsonyi várakozás, az advent különleges hangulata jobban átjárja a vasúttársaság irodáit, és a felújított utascsarnokot is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek