Alternatív hajtású járművek lepik el Győrt

iho/zöldút   ·   2012.04.30. 11:40

Győrben a hosszú hétvége egyik nagyszabású és talán leglátványosabb programja az immár hetedik alkalommal megrendezett Széchenyi Futam, melyen alternatív hajtású járművek vonulnak fel, illetve versenyeznek az utcán.

A május elsején rajtoló futamra lázasan készülődnek a szervezők, a fejlesztők és a versenyzők. Idén is több kategóriában lehetett nevezni a megmérettetésre. A lényeg természetesen az, hogy mellőzve a fosszilis eredetű üzemanyagokat, környezetbarát módon közlekednek az alternatív meghajtású járgányok.

Az eseményeket az érdeklődők online is nyomon követhetik, a rendezvény honlapján folyamatosan frissítik az információkat és beszámolnak a történtekről is.

„A fosszilis üzemanyagok már csak néhány évtizedig állnak rendelkezésünkre. Az egyre fokozódó környezeti elváltozások folyamatának visszafordításához pedig még abban az esetben sem volna elegendő egy egész évszázad. E megkésett felismeréstől indíttatva hívtuk életre a Széchenyi Futamot, az alternatív hajtású járművek versenyét.

Fotó a tavalyi futamról<br>(forrás: szechenyifutam.hu)

Rendezvényünk tehetséges ifjú tervezők jövőbe mutató találmányaira épül, és egyre több, egyre impozánsabb megoldást termel ki korunk legégetőbb problémájára. A legjobb ötletek, elgondolások innovációs díjakban részesülnek, amelyek nagy segítséget jelenthetnek a további sikeres fejlesztési munkálatokhoz. Emellett a Széchenyi Futam határainkon túl, és szakmai körökben is elismert fóruma jövőnket biztosító fiatal mérnökeinknek. Bízunk benne, hogy évről évre egyre több csapat részvételével mutathatjuk meg, mit valósíthat meg napjaink technológiája. Így a résztvevők és az érdeklődők mind újabb szakmai, tudományos ismeretekre tehetnek szert, miközben a környezettudatos gondolkodásmód leghatékonyabb terjesztésére nyílik lehetőség” – tájékoztatták az iho.hu-t a szervezők.

A futam hivatalos megnyitóját a holnap délelőtti órákra tervezik, ezt követően, a kora délután órákban elkezdődik a verseny a Nádor aluljáró környékén. Emiatt a helyszínen és a közelben több helyen kell számítani forgalomkorlátozásra és a Nádor aluljárót sem használhatják a közlekedők.

Kapcsolódó hírek