Átadják a forgalomnak a Thököly utat

iho   ·   2013.11.29. 20:00
00

Szombat reggeltől az autósok is brtokba vehetik a Thököly út Dózsa György út és a Baross tér közötti szakaszát, amelyre hosszú évek óta csak a buszok és a taxik hajthattak be. Az útszakaszhoz kapcsolódó Baross tér ugyan még nincs kész (ennek rendbetételét csak tavaszra ígérik), de a BKK közlése szerint nincs értelme addig várni a megnyitással, így legalább a környékbeli utcák is mentesülnek az átmenőforgalom hatásától.

A lezárt útszakaszt faltól falig felújították, a költségek egy részét a 4-es metró keretéből (Baross tér–Hernád utca), a maradékot (Hernád utca–Dózsa György út) pedig a BKK saját forrásból finanszírozta. A felújítás során 322 méter hosszban újult meg a közút: elbontották a régi kockakőburkolatot, valamint a villamossíneket. Mindkét irányban kerékpársávot, befelé pedig buszsávot is kialakítottak.

Az utolsó simítások a megújult útszakaszon<br/>A képre kattintva galéria nyílik!<br/>(fotók: BKK

Az autóbuszoknak mindkét irányban járható lesz a felújított út, személyautók azonban még február 20-áig csak a Dózsa György út felől közlekedhetnek. A 178-as autóbusz végállomását a Verseny utcai torkolathoz helyezik át, az 5-ös, 7-es, 7A, 133E, 233E, 907-es és 973-as buszok megállója ismét a Thököly út 21. előtt lesz. Az Újpestre közlekedő buszok (20E, 30, 30A, 230) ezentúl mind a Thököly úton keresztül érik majd el a Baross téri végállomást.

A VEKE szerint az út átadásával óriási baklövést követ el a BKK: mivel a Rákóczi út forgalma nem tud „elnyelni” több autót, ezért a kocsik ugyanúgy fognak állni a dugóban, mint az útszakasz lezárása előtt. Ráadásul a korábbi tervekkel ellentétben nem épült vissza a villamossín sem, pedig egy nappal korábban egy rendezvényen még a villamosos Thököly úttal kampányolt a BKK.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek