Átadták a 8-as főút Várpalotát elkerülő szakaszát

MTI/iho   ·   2018.03.10. 11:15
400px_8as

A 8-as főút új szakaszának megépítésével a város újraegyesítése történt meg, hiszen azok a városrészek, amelyeket eddig a főút elválasztott, most újra egységet alkotnak. Az útszakasz mentesíti a várost az eddigi forgalomtól, és felgyorsíthatja gazdasági fejlődését is. A várpalotaiak több mint két évtizedes álma valósult meg az elkerülő út megépülésével.

Használatba vehetik az autósok a 8-as főút Várpalotát elkerülő szakaszát (fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Az elkerülő út építésének első üteme 2014-ben, a második 2016-ban kezdődött el. Az első ütemben mintegy hat kilométernyi kétszer két sávos út és 2,4 kilométer hosszú egyéb országos útszakasz készült el. A második ütemben 3,4 kilométernyi kétszer két sávos, valamint 1,5 kilométer hosszú egyéb országos út épült, összesen mintegy huszonnyolcmilliárd forintból. A beruházással három különszintű csomópontot, négy körforgalmat, két vasúti hidat, három közúti felüljárót építettek, kettőt felújítottak. Ezen kívül zajvédő fal, gyalogos- és kerékpáros-aluljáró épült a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) kivitelezésében. A szakasz átadásával végig kétszer két sávos gyorsforgalmi úton lehet autózni Székesfehérvár és Veszprém között, mintegy ötven kilométer hosszan, és Veszprémet is bekapcsolták a gyorsforgalmiút-hálózatba.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek