Autóval ütközött egy vonat Rakamazon

iho/vasút   ·   2018.10.10. 10:10

Gépkocsival ütközött a Nyíregyházáról Miskolcra tartó 5117-es számú személyvonat szerda délelőtt negyed tíz körül a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rakamazon, a József Attila úti vasúti átjáróban. A biztosított átjáróban a fény- és félsorompó jól működött. A balesethez a nyíregyházi hivatásos és a rakamazi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik megkezdték a műszaki mentési munkálatokat. A Katasztrófavédelem elsődleges információi szerint a balesetben az autó vezetője könnyebben megsérült, ezért őt a mentők kórházba szállítják. A vonaton nem sérült meg senki. A hatósági helyszínelés idejére Tokaj és Rakamaz között a vágányt lezárták, a két állomás között vonatpótló buszok hordják az utasokat. Az átszállások miatt a Miskolc–Szerencs–Nyíregyháza szakaszon várhatóan hatvan–kilencven perccel hosszabb menetidővel közlekednek a vonatok.

Az 5117-es elé Rakamaz állomás után haladt ki egy autó. A baleset miatt jelentős késésekre kell számítani a Szerencs és Nyíregyháza között közlekedő vonatoknál

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek