AX4 alapú logisztikai szoftver a DB Cargo ügyfeleinek

Joó Ferenc   ·   2018.06.18. 18:45
db-cargo-ax4-400

A Siemens leányvállalataként működő AXIT szoftverével, az AX4 digitális logisztikai platform használatával indította el a DB Cargo a myRailportal alkalmazását, amelyben a szolgáltatások keresése és megrendelése olyan egyszerűvé vált, mint amikor vásárolunk egy terméket valamelyik internetes áruházban.

A myRailportal nyitóoldala

A DB Cargo partnerei kereshetnek szabad üres vagonokat, árufeladási és áruátvételi pontokat, tehervonati menetrendeket, nyomon követhetik szállítmányukat, mindezt egy közös on-line felületen. A különböző rendszerekből beérkező sok–sok információt az AX4 rendszere összegyűjti és vonatra, vagoncsoportra lebontva vagy akár egyes vagonok szintjén jeleníti meg a megrendelők felé, akik változtatásokat végezhetnek vagy akár kimutatásokat, grafikonokat készíthetnek a program segítségével.

A program része egy mobil applikáció is, amivel a megrongálódott vagonokat vagy rakományokat jelenthetik a szolgáltató felé, lehetővé téve a fényképek, jelentések feltöltését és közvetlen kommunikációt is a DB Cargo asszisztenseivel. Ezzel a vasúttársaság egyszerűbbé és gyorsabbá tette a kárrendezés folyamatát is.

A DB Systel résztvételével folyamatban van a myRailportal továbbfejlesztése, így hamarosan lehetővé válik a felhő alapú szolgáltatásba további rendszerekből érkező adatok integrálása. Ilyen lehet a járműveken elhelyezett szenzorok által megküldött jelzések továbbítása a program adatbázisába, ami alapján további jelentéseket, riportokat készíthetnek maguknak a szállítmányozók.

Leteszteltük: a tehervonati menetrendben Magyarországról Győr vagy Budapest nem, de Sopron elérhető, illetve szerepel benne a románia határon Kürtös is. Egy Rotterdam–Sopron útra negyvenhárom órás eljutást ajánl fel a rendszer.

A DB Cargo tehervonati menetrendkeresője

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek