Az 1-esen Győrig, a 100-ason Nyíregyházáig is Kissezhetünk a menetrendváltástól

iho/vasút   ·   2021.12.11. 18:15
kiss_nyilt_nap_vac03

December 12-étől a Budapest–Győr–Hegyeshalom és a Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza vasútvonal egyes járatain is közlekednek a Kissek, valamint a Budapest–Újszász–Szolnok, a váci és az esztergomi elővárosi vonalon is egyre több járatban találkozhatnak az utasok az emeletes motorvonatokkal.

Az elővárosi forgalomban minden korábbinál nagyobb kapacitást nyújtanak a 600 ülőhelyes járművek, amelyek kiváló gyorsulásukkal és megbízhatóságukkal a menetrendi struktúrák stabilizálására is kiválóan alkalmasak, immár négy elővárosi,

  • a váci–szobi,
  • a ceglédi,
  • az újszászi és
  • az esztergomi

vasútvonalon közlekednek.

A decemberi menetrendváltástól már a megrendelt negyven emeletes motorvonat több mint fele, huszonkét új szerelvény áll rendelkezésre, főként a fővárosi agglomerációs vonalakon. A teljes flotta megérkezésével, tervezetten jövő év végétől, a fővárosi elővárosi vonalakon szinte teljes egészében Flirtök és Kissek közlekedhetnek.

Ma kora este elindult az első Kiss a Budapest–Győr vasútvonalon, Budapest-Kelenföldről 18:10-kor gördült ki G10-es vonatként.

A decemberi menetrendváltástól munkanapokon reggel és délután egy-egy járatban áll forgalomba Kiss a győri vonalon. A Hegyeshalomból 4:57-kor induló gyorsított járaton – többek között Mosonmagyaróvár, Győr, Komárom, Tatabánya érintésével – utazhatunk az emeletes motorvonattal Budapest Keleti pályaudvarra, ahova a szerelvény menetrend szerint 7:19-re érkezik. Délután, szintén a Keletiből, a 17:01-kor induló G10-es vonatban, Bicskét és Tatabányát is érintve, Győrig közlekedik a Kiss.

December 12-én elindul az első Kiss a Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza vasútvonalon, december 17-étől pedig már péntek esténként és hétvégente is lehet utazni a vonal egyes sebesvonatain az emeletes motorvonattal. A péntek esti Kiss, menetrend szerint 18:28-kor indul Budapest Nyugati pályaudvarról, és 22:19-re érkezik Nyíregyházára. Szombaton három – Nyíregyházáról 5:45-kor, illetve 15:45-kor, és Budapestről 10:28-kor induló –, vasárnap két – Budapest Nyugati pályaudvarról 6:28-kor, Nyíregyházáról 13:45-kor induló – járatban közlekedik Kiss.

A beálló szerelvények mindkét vonalon Firtöket váltanak ki, így ezek a járatok 200 fővel nagyobb kapacitással közlekednek, mint korábban.

Ezzel egy időben, a budapesti elővárosban is egyre több emeletes motorvonat közlekedik a decemberi menetrendváltástól.

  • A Budapest–Újszász–Szolnok vonalon munkanapokon már tizenhat járatban találkozhatnak az új szerelvénnyel az utasok.
  • A ceglédi vonalon hétköznapokon huszonnyolc, hétvégén harmincnégy járatot szolgálnak ki a Kissek.
  • A váci vonalon már hétvégén is csak Kiss és Flirt járt korábban, a menetrendváltást követően két járat kivételével, az összes járatban emeletes motorvonattal utazhatunk a vonalon hétköznaponként.
  • Az esztergomi vonalon is több járaton dolgozik Kiss hétfőtől, ezért a hétköznap reggelente járó szerelvény mellett, már a délutáni, kora esti – Budapest Nyugati pályaudvarról 14:51-kor és 17:51-kor, Esztergomból 16:35-kor és 19:35-kor induló –, munkanapokon közlekedő személyvonatokban is emeletes motorvonat jár.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek