Baleset miatt maradt áram nélkül a település

iho/biztos út   ·   2012.03.27. 10:54

A feltehetően ittas sofőr későn vette észre az előtte haladó traktort, az árokba hajtott, de mielőtt megállt, még kiütött egy villanykarót. Nagyszénáson egy ideig nem lesz áram – írja az Oroscafé.hu.

Kedden reggel fél 7 körül egy Mercedes személyautó közlekedett Orosháza irányából Nagyszénás felé. A település előtt lévő benzinkútnál egy traktor haladt előtte, amit a sofőr későn vett észre. Nagyot fékezett, majd a túloldali árokba sodródott. Az árok megdobta az autót, nekirepült az út és a kerékpárút között lévő beton villanyoszlopnak, amely az ütközéstől kidőlt. Az autó végül egy kerítés előtt állt meg, a bal első kereke kitört.

Az Mercedesben két férfi utazott, őket a mentők az orosházi kórházba szállították, elsődleges információk szerint könnyű sérülésekkel megúszták a balesetet. A rendőrség tájékoztatása szerint a sofőrnél ittasság gyanúja merült fel.

Az orosházi tűzoltók áramtalanították a gépjárművet és a Démász szakembereinek kiérkezéséig biztosították a helyszínt. A vezeték végig feszültség alatt volt, ezért a kerékpárút érintett szakaszát lezárták.

A kidőlt villanykarót még a mai napon kicserélik az EDF-Démász szakemberei. Mivel ez a vezeték látja el Nagyszénás nagy részét árammal, így a munkálatok ideje alatt, néhány órára áramszünet lesz.

A baleset pontos körülményeit az Orosházi Rendőrkapitányság vizsgálja.

Kapcsolódó hírek