Becsey Zsolt: gördülékenyebb közlekedés a 10-es főúton

MTI/iho   ·   2015.04.09. 10:47

Becsey Zsolt közlekedésért felelős helyettes államtitkár az ürömi körforgalomnál tartott sajtótájékoztatón elmondta, az útszakaszon négy szintbeni kereszteződést váltanak ki, közülük az egyik a pilisvörösvári új aluljáró, amelyet a következő napokban adnak át előbb az autósoknak, majd a kerékpárosoknak és a gyalogosoknak. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) helyettes államtitkára az Ürömnél most kezdett munkálatokkal kapcsolatban kiemelte: a körforgalom nyárra készül el, ezt követően a közlekedés gördülékenyebb lesz a 10-es főúton, és várhatóan csökkennek a torlódások. Hozzátette: nyártól megindulhat a vasúti forgalom Pilisvörösvár és a Nyugati pályaudvar között, így megszűnnek a pótlóbuszok, ezzel javulnak közlekedés feltételei.

A helyettes államtitkár szólt arról is, hogy a Budapest–Esztergom vasúti projekt az elővárosi vasút-modernizáció zászlóshajója. Kiemelte: azért, hogy az elővárosi közlekedés vonzó legyen, a vasútnak a csúcsidőben sűrűn kell járnia. Pilisvörösvár és Budapest között nyártól először modern dízelmozdony közlekedik, a villamosítás befejeztével pedig jövő évben Flirt típusú vonatok állnak munkába. – Ezzel olyan elővárosi közlekedés jön létre, amely gyorsaságával, kényelmével és megfelelő sűrűségével alternatívát tud nyújtani az egyénileg gépkocsival utazóknak – mondta.

Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) kommunikációs vezetője a sajtótájékoztatón elmondta: a körforgalom építésével megkezdődött az építkezés második üteme. Jelezte: további két ütem várható a június–júliusi befejezésig, amikorra elkészül az ötágú csomópont. A kivitelezés nettó 700 millió forintba kerül.

Hozzáfűzte: építik a solymári fölüljárót és vasúti megállóhelyet is, s nyárra elkészülhet a külön szintű átjáró és az állomás. Az ürömi körforgalomhoz tartozó felüljárót, amely a Bécsi úti szintbeli kereszteződését váltja ki, az év végéig kell megépítenie a vállalkozónak, és szintén az év végére fejeződhet be a Pomázi úti felüljáró.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.