Békenagykövet indul az Isonzóhoz

iho/zöldút   ·   2016.07.06. 16:15
50__P7061475

„Útra bocsátó” ünnepségvolt a budapesti Szent István Bazilika teraszán: Zelei József kerékpáros békenagykövet indult körülbelül egy hónapos útra, amelynek végállomása Róma. Zelei – aki misszióját 2004-ben az I. világháború kitörésének kilencvenedik évfordulója alkalmából kezdte – bemutatta útjának állomásait, az Isonzó Expressz utasaival való találkozásának programját, és átvette a Ferenc pápának küldendő ajándékot is: a „Bakaláda 1914” családtörténeti világhálójának szimbólumát.

Zelei József a sokat látott biciklijével (Vörös Attila képei)

Az út egyik kiemelkedő eseménye lesz, amikor július 17-én Nova Gorica pályaudvarára Budapestről befut az Isonzó Expressz, és több mint négyszáz utasát köszönti a vendégváró szlovénekkel együtt a békenagykövet, aki itt csatlakozik a történelmi utazás résztvevőihez, és velük együtt keresi fel az első világháborús emlékhelyeket az Isonzó völgyében. Ferenc pápa augusztus 10-én, audiencián fogadja a kerékpáros békenagykövetet.

A MÁV Nosztalgia Kft. ügyvezetője, Schvéd Norbert adja át az Isonzó Expressz csomagját

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek