Bobo Kft., a miskolci mindenes

Vörös Attila   ·   2015.01.23. 18:45
BBAA__IMG_8333

Ha Miskolc környékén valakinek tolatógépre vagy gépészeti beavatkozásra van szüksége, jó eséllyel a Bobo Kft-t fogja megkeresni. A cég egyrészt dízelmozdonyokkal végez bérmunkákat, vagy csak bérbe adja a gépeket, másrészt komoly járműjavítói munkákat is elvégez. Náluk vendégeskedik épp a 006-os Nohab és a Nosztalgia Kft. 114-es Púposa, de a Trakció, majd a Start is hozott ide Sziliket festésre. Számos iparvasút is a Bobo Kft-nél javíttatja és újíttatja fel a mozdonyait.

A Borsodchem iparvágányán húzza a javításos tartályt a Bobo Dácsiája<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(fotók: Vörös Attila)

A saját Bobóikkal, Búvárjukkal és Dácsiájukkal maguk is húznak tehervonatokat, de nem ez a fő profil. A Bobo Kft. hosszabb menetvonalai főleg Sajóbábony és Almásfűzitő közé szólnak, de javításos kocsikat és mozdonyokat is elhúznak.

A napokban a Borsodchemből egy tartálykocsit utaltak javításra a Bobo Kft. diósgyőri műhelyébe. Az egy szem vagonért a 439 004-es dízel ment el, majd húzta be a vegyi üzemből. Miskolc-rendezőtől társa is akadt a Dácsiának, az ózdi vasmű egyik Bobója is vele tartott. A Bobo Kft. telephelyét a Ládi rakodó felé lehet elérni Diósgyőr-vasgyár állomás és Miskolc-rendező felől.

Diósgyőr-vasgyár és a Bobo Kft. telephelye között halad a rövid szerelvény már az ipari Bobóval kiegészülve

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek