Bővül a mosolyosztás Csehországban

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2014.03.03. 16:45
kiskep

A Cseh Vasutak (ČD) 2011-ben vezette be az első osztályú utasoknak a külön utaskísérő-szolgáltatást vonatain. Persze csak a Prága–Ostrava vonalon közlekedő eurocityken, néhány hónappal azelőtt, hogy a konkurens Regiojet elindult volna (a sárga vonatok járatain minden kocsiban külön utaskísérő van, a kocsikategóriától függetlenül).

Ilyet csak Prága és Ostrava között látni<br>(fotó: České dráhy)

Az eddigiekkel ellentétben négyszeresére nő azoknak a járatoknak a száma, ahol az első osztályon bővebb lesz a szolgáltatás. A ČD naponta hatvannégy EC- és tizenhat IC-kategóriájú vonatot közlekedtet Prága és Ostrava(–Zsolna) között, valamint Prága és Vsetín(–Zsolna) között, továbbá a Děčín–Prága–Břeclav és a Břeclav–Přerov–Bohumín vonalon. Az itt közlekedő EC/IC-járatok mindegyikében, tehát a Hungária, Jeszenszky, Hašek, Slovan és Avala vonatokon is kapunk ingyen újságot és üdítőt első osztályon. Mint általában mindennek, ennek is van azonban hátulütője: a mosolyosztás bővítése sajnos nem azt jelenti, hogy még több vasúti tündérke (vlakuska – lásd előző cikkünket) lesz a vonatokon. A szolgáltatást a vonatkísérő személyzet végzi, tehát az egyébként is jegyünket ellenőrző kalauz. A vasúttársaság pénzmegtakarítási célból döntött így.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek