Bringás nyitány Földváron

MTI   ·   2013.04.24. 08:13

Új családi túralehetőséggel és az Alma együttes koncertjével várják a résztvevőket szombaton a balatonföldvári Keleti strandon a kerékpáros idény nyitórendezvényére, a McDonald’s BringaMánia Balaton-körre, amely az ország legnagyobb vezetett kerékpártúrája. Eisenkrammer Károly főszervező elmondta, hogy eddig 1200-an regisztráltak a rendezvényre, és ha az időjárás kedvező marad, 1600-nál több résztvevőre számítanak a szervezők, ami rekord lenne a 14. alkalommal megrendezett program életében.

Az idei rendezvényen a szervezők külön hangsúlyt fektetnek a családok szórakoztatására. Újdonság lesz a balatonföldvári Keleti strandról induló, kifejezetten a családok igényeihez igazított 25 kilométeres táv, a családi kör, amelyen ingyenes a részvétel. A Balatonföldvárra visszaérkező résztvevőket az Alma együttes koncertje és különleges dalpremierje várja majd.

A legkisebbeknek a 6 kilométeres balatonföldvári vezetett túrát, a Köröcskét ajánlják a szervezők. Akik komolyabb feladatra vágynak, tekerhetnek egy 85 kilométeres kört, kompon visszatérve Tihanynál, vagy megkerülhetik a Balatont, 206 kilométeres túrát téve. A balatonföldvári strandon egész nap játékos bringás közlekedésbiztonsági oktatóprogramok is várják az érdeklődőket. A szervezők azt ígérik, fotósaik kifejezetten vadászni fognak a különleges megjelenésű bringásokra a strandon, ezért arra biztatják a résztvevőket, hogy egyedi mezzel, vicces pólóval, sisakdísszel vagy egyéb dolgokkal tegyék magukat egyedivé.

A McDonald's BringaMánia Balaton-körről további információkat a www.bringamania.hu oldalon lehet olvasni.

Kapcsolódó hírek