Budapest! Így közösségi közlekedj az év utolsó és az új év első napján!

iho   ·   2019.12.30. 09:00
bkk_szilveszter2019_0

A bevásárlóközpontokat is érintő autóbuszok többsége az áruházak bezárását követően – jellemzően 17–18 óra után – már nem érinti bevásárlóközponti megállóját.

Az idei év végének közlekedési rendjében újdonság, hogy nemcsak szilveszterkor, hanem az azelőtti éjszakákon is a is segíti a BKK a közlekedést. A december 31-ére virradó éjszaka

  • az M2-es és az M4-es metró a szokásosnál hosszabb üzemidővel, éjjel 1 óráig közlekedik, ehhez kapcsolódóan a H5-ös, a H6-os és a H8-as vonalon is indulnak azok az éjszakai többletvonatok, amelyek jellemzően pénteken és szombaton éjszaka szoktak közlekedni.
  • a belvárost érintő kiemelt nappali autóbuszjáratok – az 5-ös, a 7-es, a 8E és a 9-es busz – pedig éjjel-nappal közlekednek a szokásos éjszakai járatok mellett.

Az éjszakai járatok esetén december 30-ról 31-re (hétfőről keddre) virradóra a munkanapi menetrendet kell figyelni.

December 31-én nem közlekedik a fényvillamos és a fénytroli.

 

Közlekedés szilveszter éjszaka: metrókkal, nappali, valamint a sűrített éjszakai járatokkal

December 31-e, szilveszter éjjelén a tavalyi év jelentős és sikeres fejlesztésének folytatásaként az M2-es, az M3-as (Újpest-központ és a Nagyvárad tér között) és az M4-es metróvonalon a szerelvények egész éjszaka közlekednek. Az M1-es metró éjjel 1 óráig jár, azaz a belvárosi megállókban körülbelül negyed 2-kor lehet még felszállni rá.

Egész éjjel közlekedik a 4-es és a 6-os villamos, valamint az 5-ös, a 7-es, a 8E és a 9-es busz. A HÉV-vonalakon is egész éjszaka járnak a szerelvények.

Az éjszakai buszok vonalán – néhány kivétellel – sűrűbben induló vagy nagyobb befogadóképességű járművek közlekednek, több járat pedig meghosszabbított üzemidővel közlekedik.

  • A szokásosnál sűrűbben jár majd a 907-es, a 908-as, a 909-es, a 914-es, a 922-es, a 923-as, a 931-es, a 941-es, a 960-as a 950-950A, a 973-as, a 979-979A és a 990-es éjszakai busz.
  • Meghosszabbított üzemidővel jár a 916-os és a 934- es éjszakai autóbusz.
  • Nem közlekedik 914A éjszakai busz, helyette az M3 metróval lehet utazni.
  • Nem közlekedik a 943-as és a 992-es éjszakai busz, helyettük az egész éjjel közlekedő H5 és H8 HÉV szerelvényekkel lehet utazni.
  • A 901-es, a 918-as és a 960-as éjszakai busz vonalán pedig a szokásosnál nagyobb befogadóképességű csuklós autóbuszok közlekednek.

A belváros felől a metrókat érdemes igénybe venni, mivel Újpest-központtól, a Móricz Zsigmond körtértől, az Örs vezér terétől, illetve a Nagyvárad térről a metróhoz csatlakozó éjszakai járatok sűrűbben indulnak. Káposztásmegyer felé a Nyugati pályaudvartól, Rákospalota felé Újpest-központtól, míg Kispest és Pestszentlőrinc felé a Nagyvárad térről indul a 914-es és a 950-es járat. A metrók és a nagykörúti villamosok által érintett főbb átszállópontoktól a megszokott éjszakai járatok sűrűbben indulnak a külső végállomások irányába.

Egész éjjel közlekedik a 4-es és a 6-os villamos, valamint egész éjszaka jár az 5-ös, a 7-es, a 8E és a 9-es busz:

  • az 5-ös busszal Budán a Pasaréti tér felé, míg Pesten Zugló és Rákospalota felé utazhatnak;
  • a 7-es busszal Újbuda és Albertfalva felé, valamint Zugló és Újpalota felé lehet utazni;
  • a 8E buszjárattal Budán a Hegyalja út térsége és Gazdagrét felé, Pesten pedig Zugló és Újpalota felé lehet eljutni;
  • a 9-es buszjárattal Óbudára, valamint Kőbánya felé utazhatnak.

 

Közlekedés január 1-jén

2020. január 1-jén (szerdán) a közösségi közlekedési járatok az ünnepnapi/munkaszüneti menetrend szerint közlekednek. Január 1-jén a hajójáratok nem közlekednek.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.