Budapesti behajtás: új internetes elérhetőség

iho/közút   ·   2012.04.03. 08:45

Új internetes elérhetőségen igényelhető a budapesti behajtási hozzájárulás a főváros engedélyköteles útjait használó tehergépjárművekre. Az elektronikus felület ide kattintva jelenik meg – olvasható a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének honlapján.

Az engedélyeket kiállító Budapesti Közlekedési Központ március utolsó napjaiban tért át az új webhelyre. Az átállásról, valamint az ügyfélszolgálat költözéséről (az összes elérhetőségük változik) az egyesület semmilyen előzetes tájékoztatást nem kapott.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.