Buszbeszerzés két héttel elhalasztva!

MTI/iho   ·   2016.05.12. 09:52
00kicsi

Nem tárgyalja a május 12-ei rendkívüli közgyűlés a 3-as metró pótlására beszerzendő autóbuszok ügyét, két sajtótájékoztató után levették a napirendről. Az előterjesztés benyújtója, Kocsis Máté VIII. kerületi polgármester és önkormányzati, rendészeti tanácsnok az indítványt a kormány előző napi, a nemzeti buszgyártási stratégiáról szóló döntésével indokolta.

Láthatjuk-e metrót pótolni őket?<br>(fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Mint ismeretes, a metrópótlásra beszerzendő 150 csuklós busz szállítására két cég áll versenyben: a kész autóbuszokat „raktárról”, viszonylag olcsón adó lengyel Solaris, és a magyar MABI-Bus Kft., amely járműveinek ára ugyan magasabb, de a buszok nagyjából 15 éves üzemideje alatt az olcsó alkatrészellátást tudják garantálni.

A döntést tehát a május 21-ei, rendes közgyűlésre halasztják, Tarlós István főpolgármester szerint a döntés csúszása nem akadályozza a metró felújításának novemberre tervezett megkezdését.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!


Kapcsolódó hírek