Csehországban is gyártják a Hyundai elektromos modelljét

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2020.02.03. 15:00
Hyundai_01

A Hyundai Motor Manufacturing Czech nošovicei gyárában márciustól a Kona Electric tisztán elektromos meghajtású modellt is fogják gyártani. Csehországban így a Hyundai autógyár lesz az első olyan, amelyik tisztán csak elektromos meghajtású autót gyárt. A vállalat nem hozta nyilvánosságra, hogy évente hány autót terveznek legurítani a futószalagról, csak annyit tudni, hogy idén márciusban kezdik meg a gyártást. Az autógyár tervei szerint csak 2020-ban nyolcvanezer elektromos gépkocsit szeretnének leszállítani a megrendelőknek Európában.

Így végzik az utolsó simításokat a Hyundai Kona Electric modelljén (fotó: Zdopravy.cz/Hyundai)

A Hyundai a Kona modellen kívül az Ioniq és Nexo modelleket gyártja még, amelyek klímabarátok. A dél-koreai autógyár így 2020-ban éllovasa lehet az Európában eladott széndioxid-semleges autók számának tekintetében. A tavalyi évben a Hyundai Motor Manufacturing Czech nošovicei gyára összesen 309 500 gépkocsit gyártott, ami az előző évi eredményhez képest 9 százalékos visszaesést jelent. Csehországban eddig a Tuccson és i30-as modelleket gyártják.

A legnagyobb cseh autógyár, a Škoda egyelőre csak hibrideket gyárt, nem pedig tisztán elektromobilokat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek