Díjszabást módosított a BKK

iho   ·   2016.04.29. 13:29

A május 1-jén hatályba lépő új díjszabás kissé lazít a feltételeken, ezzel a pótdíjak egyszerűbb és biztonságosabb behajtását kívánja elérni a BKK.

Ha nem tudjuk a helyszíni bírságot befizetni, nem emelkedik automatikusan a büntetési tarifa, két munkanapon keresztül az Akácfa utcai irodában elfogadják a hatezer forintos csekket, mindenféle plusz költség nélkül. Az ígéretek szerint az elektronikus jegyrendszerrel a budapesti ellenőröknél is bevezetik a hordozható bankkártya-terminált, így a helyszíni bírságot azontúl már kártyával is rendezni lehet a járművek fedélzetén. Növekszik a bérletbemutatás határideje is, kettő helyett akár a bírságolást követő öt napon belül is elfogadják, és ez most már nem függ a korábbi, nem rendezett pótdíjaktól. Változatlan azonban, hogy a nem befizetett pótdíjak behajtását a cég jogi úton rendezi.

Egyszerűbb lesz a kutya- és a kerékpárbérlet használata: előbbihez nem kell igazolvány egy eb szállításakor, a kerékpárbérletet pedig bármely, érvényes BKK bérlettel rendelkező, valamint díjmentes utazásra jogosult használhatja. Az Országos Mentőszolgálat dolgozói hivatalos jelzéssel ellátott munkaruhában ingyenesen utazhatnak.

Előrevetíti az 1-es villamos meghosszabbítását, hogy a 103-as buszról az 1-es villamosra (és viszont) átszálláskor nem kell újabb jegyet lyukasztani, vagy átszállójegyet használni, egyetlen vonaljegy érvényes a Kelenföldi pályaudvartól akár a Bécsi útig. A rendezvényhez kapcsolódó jegyek legalább ötven szelvény egyidejű rendelése esetén most már 11-14 napos változatban is kaphatók.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!


Kapcsolódó hírek