Dízel motorvonatokat venne az ÖBB

iho/vasút   ·   2017.04.08. 08:45
obb_jenbacher0

Az Osztrák Szövetségi Vasút (ÖBB) a napokban írt ki közbeszerzést dízel motorvonatok vásárlására. A tender keretszerződésről szól, melyet öt, plusz opcionálisan további öt éven belül lehetne felhasználni. A részletekről nem sokat tudni, annyi azonban biztos, hogy negyvenöt és hetvenöt méter közötti hosszúságú, száznegyven kilométer órás tempóra képes járművekről van szó.

Az ÖBB Jenbachereinek napjai fogyatkoznak: a vasúttársaság kiírta a tendert utódaik beszerzésére (fotó: wikipédia)

Az új vonatok elsősorban a közel harmincéves 5047-es motorkocsi-sorozatot váltanák ki, amelyek megfelelő szándék és feltételek esetén akár a MÁV-Startnál is kiköthetnek, modernizálva a csak kicsivel idősebb, ám sokkal kevésbé komfortos, csehszlovák eredetű Bzmotok 117-es motorkocsik által kiszolgált vonalak egy részének színvonalát. A beszerzendő motorvonatokkal az ÖBB a Hercules dízelmozdonyok (2016-os sorozat) által vontatott, kisebb forgalmú vonalakon közlekedő ingavonatok egy részét is lecserélné – adja hírül az International Railway Journal.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek