Egy lépéssel közelebb a közös menetrendhez

iho   ·   2018.09.20. 08:45
epiteszet_keszthely_vasutallomas_felujitas_kislid

Bártfai-Máger Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter interjút adott a Figyelőnek. Ebben közlekedéssel kapcsolatos témákat is érintett. Többek között azt, hogy Fónagy János vezetésével munkacsoport alakult, egy közös menetrend kidolgozására.

Idéznénk magunkat, augusztus 1-jén ezt írtuk:

„Fónagy Jánost a kötöttpályás és nem kötöttpályás helyközi közösségi közlekedésért felelős miniszterelnöki biztossá nevezték ki. A vasút és a Volánok tevékenységének összehangolása, a párhuzamosságok megszüntetése már évtizedek óta a politika kedvenc ígérete, miközben ténylegesen alig történik valami ezen a területen. Már a baloldali kormányok idején is működött itt biztos, a közelmúlt legjellemzőbb epizódja pedig az volt, hogy Vitézy Dávidot is hasonló feladattal bízták meg 2015-ben miniszteri biztosként, majd az általa letett tanulmányt és javaslatokat szépen fiókba süllyesztették.

Ám ki tudja, lehet, hogy most Fónagy eredményesebb lesz, és tevékenysége során éppen arra jut, hogy a Volánokat és a MÁV-csoportot szervezetileg kell integrálni, és akkor a kormány majd meg is lépi az átalakítást.”

A munka tehát beindult sőt, a közös menetrend megalkotása csak az első lépés lenne az elképzelések szerint. Ugyanis a jegyrendszereket és az utastájékoztatást is összehangoltatná a munkacsoporttal a kormány.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek