Egyre több Daciát gyártanak Romániában

MTI   ·   2018.09.05. 13:13

A román autógyártók egyesülete (ACAROM) szerdai közleménye szerint a Dacia 211 ezer 962 járművet gyártott az első nyolc hónapban dél-romániai üzemében. Tavaly január és augusztus között 203 ezer 876 járművet szereltek össze. A gyártó szerint augusztusban több mint huszonhét százalékkal nőtt a járműgyártás a tavalyi nyolcadik hónaphoz képest. Az első nyolc hónapban a Duster hobbiterepjáróból gyártottak a legtöbbet (143 ezer 790-et), majd következik a Sandero (31 ezer 632), a Logan (22 ezer 211) és a Logan MCV (14 ezer 329). A dél-romániai üzemben huszonháromezer karosszéria is készült a Dacia algériai üzeme számára.

Romániában a Dacia mellett a Ford gyárt még járműveket. Az amerikai vállalat adatait a román autógyártók és -importőrök egyesülete (APIA) szokta közölni minden hónap második felében. Ők egyelőre a júliusi adatokat tették közzé. Ezek szerint az idei első hét hónapban a Ford 84 ezer 341 járművet gyártott, ami csaknem száznegyvenhárom százalékos növekedés az előző év azonos időszakához mérten.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek