Együttműködik a Rail Cargo Hungaria és a Ferrobeton

iho/vasút   ·   2019.11.15. 09:00
400__IMG_3909__140619__Foldeak__M62096

A Ferrobeton Zrt. az előregyártott vasbetonelemek piacának meghatározó vállalataként hosszútávú fuvarozási megállapodást kötött a Rail Cargo Hungariával (RCH). Az erről szóló szerződést Szolnokon Vass Zoltán, a Ferrobeton vezérigazgatója, Dubrovszky Gábor műszaki vezérigazgató-helyettes, valamint Körös Norbert, az RCH vezérigazgatója és Kotiers Román az RCH CFO-ja látta el kézjegyével.

Az RCH szálltja három évig vasúton a Ferrobeton vasbeton-elemeit (illusztrációk: Vörös Attila)

A Ferrobeton, az RCH és a MÁV együttműködésének köszönhetően a betonelemek a szolnoki, korábban elhanyagolt iparvágány felújítását követően korszerű infrastruktúráról indulhatnak útnak. A több tízmilliós költséggel végrehajtott pályarekonstrukció lehetővé teszi a húsz méternél hosszabb, akár negyvenöt méter hosszú betongerendák közvetlen rakodását az RCH különleges szállítmányok fuvarozására összeállított szerelvényeire. A leghosszabb túlméretes elemeket az RCH három egymáshoz csatlakoztatott, a speciális fuvarozásra forgózsámollyal alkalmassá tett pőrekocsis fogatai szállítják majd. Egy-egy ilyen vonat hossza megközelíti a hatszáz métert.

A megfelelő szolgáltatáshoz megújult egy szolnoki iparvágány is

A megállapodás értelmében a magyar vasúti árufuvarozás piacvezető vállalata a következő három évben kiszolgálja a szolnoki gyár alapanyag-szükségleteit és fuvarozza késztermékeit.

A két társaság kapcsolata évtizedekre nyúlik vissza. Az RCH 2019-ben eddig negyvennyolc vonatot juttatott el a Ferrobeton által meghatározott célállomásokra. A megbízás keretében a jövőben alapanyagot is fuvaroz Szolnokra, valamint a gyárak termékeit a Ferrobeton két magyarországi telephelyéről hazai és régiós rendeltetési helyekre szállítja.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek