Éjjel érkezem: már a BKV-nál nézegetik az első fehér, orosz metrószerelvényt

iho   ·   2016.05.26. 09:58
80__IMG_9718

Nappal még csak Párkányban lehetett fotózni, de a csúcsforgalom levonultával a CER 610 101-es pályaszámú Transmontanájának segítségével elindult Magyarország felé a 3-as metróvonal első új szerelvénye a 70-es vonalon. Az éjszakai menetre a csökkentett, legfeljebb negyven kilométer per órás vontatási sebesség miatt volt szükség, 23.30-as szobi indulás után éjjel egykor futott be Kőbánya-Kispestre a szállítmány.

Kökin az első régi-új metrónk. A képre kattintva galéria nyílik Vörös Attila fotóiból

A késői óra ellenére vagy tizenöt vasútbarát várta a vonatot, amelyet a Ferencvárosból érkezett 420-as Bobó tolt be a metró telephelyére, ahol aztán a BKV kismozdonya vette át. Az index szerint valahol Lengyelországban graffitisek kidekorálták a szerelvényt, ám Magyarországra már tisztán, csillogó-villogó állapotban érkezett.

A Kőér utcai telepen tolatják a jövevényt

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek