Elfér az Alstom a 3-as metró alagútjában

iho/vasút   ·   2012.11.14. 13:19

Kedd este letesztelték a hármas metró alagútjában, hogy befér-e az Alstom Metropolis szerelvény. Az új vonatok az orosz járműveknél szélesebbek, és mivel a 4-es vonalra érkező szerelvények a kék metró vonalán fognak futópróbázni, le kellett tesztelni, hogy beférnek-e az alagútba.

A szerelvény jól vizsgázott kedden, csupán a Határ úti megállónál került túl közel a peronhoz. Emiatt az Alstom vonatok itt csak sebességkorlátozással közlekedhetnek majd – írja az Index a Metróért Egyesületre hivatkozva.

Az Index Vitézy Dávidtól megtudta, a Alstom metrók csak a négyes vonal infrastrukturális hiányosságai miatt próbáznak a hármas vonalán, a próbák után az Alstom szerelvények nem járnak majd a hármas alagútjában. Az első 4-es metróra szánt szerelvény november végén érkezik Budapestre, és december elején kezdené meg a próbafutást a 3-as metró vonalán éjszakánként. A 4-es metró jelenleg 2014 tavaszára tervezett elindulása után a szerelvények egy ideig még vezetővel közlekednek, 2015-től viszont várhatóan az automata üzem is elindul.

Jelenleg négy Alstom Metropolis szerelvény járja a kettes metró vonalát, az első vonat szeptember elején kezdte meg az utasszállítást.

(fotó: Vörös Attila)

Kapcsolódó hírek