Érdi életkép

Vörös Attila   ·   2018.03.06. 19:45
80erdawt

Már egy hete tart a nagy terelés a 40a vonal kizárásos vágányzára miatt. A dízeles mezőföldi vonalakon pezseg az élet, de nemcsak ott, hanem a Székesfehérávrra vezető 30a vonalon is jócskán megnőtt a teherforgalom a dunaújvárosi és százhalombattai vonatok miatt. Az áru zöme itt jut el a terelés központjába, Fehérvárra, ahol az oda telepített dízelgépek közül az egyik majd tovább viszi Pusztaszabolcs felé. A vasútvállalatok persze mérlegelhetnek is, ha nyugat felől érkezik a tehervonat, akkor lehozhatják Fehérvárra Komáromból is azokat. Több dízelezés, rövidebb út a mérleg két oldalán. Az AWT a dunaújvárosi szénvonata esetében a végsőkig kitart Hófehérke, a bevált 1216-os mozdonya mellett, és a kelenföldi fordulást választotta az egyébként Rajkán belépő vonatánál. Annál is inkább, mert a vonatra nem volt saját dízelmozdonya, így a Floydtól béreltek vontatás-szolgáltatást Székesfehérvár és Pusztaszabolcs között. Onnan már újra a Tauruszé volt a terep.

Az AWT szénvonata száguld Székesfehérvár felé. Onnan a Floyd dízelgépe továbbította Pusztaszabolcsnak a szerelvényt (fotó: Vörös Attila)

Képünk hátterét az épülőfélben levő érdi felüljárórendszer teszi érdekessé. Az Érd nyugati részének a vasútvnalak általi széttagoltságát csökkentő beruházást 2017 nyarán kezdték el építeni, idén őszre át is adhatják a két felüljárót és a kapcsolódó közúti felújítási munkákat. A felüljáróépítésről részletesebben korábbi cikkünket ajánlom elolvasásra! A helyszín átformálásának még közel sincs itt vége: a Budapest–Pusztaszabolcs vasútvonal rekonstrukciójának része egy új összekötővágány építése Érd állomás és Érd alsó megállóhely közé. A vágány valahol a híd környékén csatlakozik majd be a 30a vonalba. Újra megjegyezzük, hogy ha ez készült volna el legelőször, akkor a mostani terelés nem okozna annyi kínt a vasútvállalatoknak...

(forrás: erd.hu)

* *

Fotós kollégánk cégeknek és magánszemélyeknek is vállal fotózást: esküvő, rendezvény, portré, családi képek műfajában keressék bátran Attilát az alábbi elérhetőségein!

Honlap: vorosattila.com
Facebook: Vörös Attila fotó
Instagram: vorosatil_ae
Mail: voriae@gmail.com

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek