Erdőháton járt a cseh Railjet

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2014.08.21. 13:45
kiskep

Egy kedden késő délután az ausztriai Hohenau és Bernhardsthal állomások között történt baleset miatt, a Bécs és Csehország között közlekedő EC-járatok Dévényújfalun (Devínska Nová Ves) át kényszerültek járni.

Cseh Plecháč vontatja az osztrák Taurust és Railjetét Dévényújfalunál<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(fotók: railtrains.sk)

Minden Csehország felől érkező, valamint oda induló járatot az osztrákok Marcheggen és Dévényújfalun át irányítottak Leventevárra (Břeclav). Fellendült így a forgalom az Erdőháton, ahol egymást követték a színes vonatok. A Vindobona EC (Hamburg–Villach) osztrák szerelvénye, a Sobieski EC lengyel szerelvénye, sőt még a cseh Railjet is tiszteletét tette Szlovákiában. A cseh Jeti először járt északi szomszédunknál. Csudajó mozdonykombinációk kerekedtek a rendkívüli forgalmi rend fennállása alatt, hiszen az ÖBB 1216-osainak nincs meg a honosítása a szlovák vasúti pályákon (kivéve Ligetfalut). Félreértés ne essék, az AWT fehér Taurusai Németországban vannak bejegyezve, mint 183-as sorozat, ezek engedélyeztetése már lezajlott.

A railtrains.sk partneroldalunk szép fotóriporttal dokumentálta az eseményeket.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek