Érvágás a ČSA-nál

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2018.12.30. 17:30
csa_ervagas0

A cseh ČSA légitársaság, a Smartwings szárnyai alatt átértékelte néhány járatának közlekedtetését, s arra a következtetésre jutott, hogy üzletpolitikai szempontból nem éri meg tovább fenntartani a Pozsony és Kassa, valamint a Prága és Ostrava közötti légi járatokat. A légicég tájékoztatása szerint a járatmegszüntetésekre főleg amiatt kerül sor, mert a ČSA-nak nincs elég megfelelő repülőgépe. A nagyobb kapacitású sugárhajtású gépek kihasználtságát pedig nem tudják garantálni, és utasszám-növekedésre a jövőben sem számítanak. A Prága és Kassa közötti járat viszont továbbra is megmarad.

(fotó: TASR)

Az utolsó járatát a megszűnő vonalakon 2019. január 11-én indítja a légitársaság. A Pozsony és Kassa, valamint a Prága és Ostrava közötti járatokra a légitársaság ATR 42 típusú gépeket indított, ezekből egyre kevesebb van, a nagyobb kapacitású sugárhajtású repülőgépek bevetése azonban – tekintettel az utasok számára – nem lenne gazdaságos. A cseh légicég nem titkolja, hogy a jövőben a Smartwings konszernen belül a ČSA elsősorban a naponta közlekedő járatok üzemeltetésére fog összpontosítani, azokra a járatokra, amiken megvan a megfelelő kereskedelmi potenciál, a fejlődés és bővülés lehetősége, s amelyekre a nagyobb sugárhajtású gépeket tudják bevetni.

A Pozsony és Kassa közötti közvetlen repülőjárat 2013. december 11-étől üzemel. A belföldi Pozsony-Kassa járatot 2013. decembertől 2018. decemberig évente megközelítőleg 12 ezer utas vette igénybe, ez a reptéri forgalom 2,2 százalékának felel meg. A kassai repülőtér utasforgalma az idén feltehetőleg eléri az 540 ezret.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek