És mégis mozog a lépcső!

iho   ·   2016.01.07. 15:46

Mert mit ér a mozgólépcső, ha nem működik? Az Index írása alapján feltett kérdéseinkre a BKV érdemi választ nem mutatott fel, cikkünk megjelenésekor nem lehetett még igazán tudni, hogy lehet-e majd mozgólépcsőzni az 1-es villamos megállóinál? Időközben a gordiuszi csomót átvágva a távfelügyelet megoldásáig a BKK vállalja a mozgólépcsők biztonsági felügyeletét.

A távfelügyeleti rendszer részben már kiépült: a mozgólépcsőket megfigyelő kamerák és a kameraközpont működnek, de egyelőre még nem alkalmas a távirányításra, azaz indítani és megállítani nem tudják még a mozgólépcsőket, ahogyan az aktuális műszaki állapotról sem érkezik automatikus visszajelzés. Ezen funkciók ugyanis nem képezték a villamosfejlesztési projekt részét.

A BKK-nak vállalkozói szerződése van egy, a mozgólépcsők üzemeltetésében is részt vevő biztonsági céggel, ám a sajtóhírekkel ellentétben nem bocsátottak el – nem is bocsáthattak – senkit, azonban a szolgáltatást költségtakarékossági okokból januártól kevesebb óraszámmal rendelték meg.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek