Ez ám a jó fogás!

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2019.04.30. 18:00
DB_Regio_01

A Cseh Vasutak tizenkét Stadler GTW (646-os sorozat) motorvonatot vett a német DB vasúttársaságtól 190 millió koronáért (2,37 milliárd forint). A vonatok az Olmützi kerület (Olomoucký kraj) vasútvonalain, konkrétan az Olomouc–Moravský Beroun, valamint az Olomouc–Drahanovice vonalakon közlekednek majd idén decembertől. Addig a motorvonatok teljes körű felújításon esnek át a ČD szervezésében.

Egyelőre csak látványterv létezik<br>(fotó: Cseh Vasutak)

A cseh vasúttársaság nyílt közbeszerzési pályázatot hirdetett a tizenkét német származású Stadler felújítására, valamint az üzemi arculathoz igazításra, amelynek becsült értéke 300 millió korona (3,75 milliárd forint). A csehek tehát többet fizetnek a Stadlerek korszerűsítéséért, mint magáért a vásárlásért. A motorkocsik felújítása egyébként elég sok mindent takar, lesz bennük wifi, konnektorok, új üléshuzatok, egyéb kiegészítő kellékek beszerelése.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek