Ez ám a jó fogás!

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2019.04.30. 18:00
DB_Regio_01

A Cseh Vasutak tizenkét Stadler GTW (646-os sorozat) motorvonatot vett a német DB vasúttársaságtól 190 millió koronáért (2,37 milliárd forint). A vonatok az Olmützi kerület (Olomoucký kraj) vasútvonalain, konkrétan az Olomouc–Moravský Beroun, valamint az Olomouc–Drahanovice vonalakon közlekednek majd idén decembertől. Addig a motorvonatok teljes körű felújításon esnek át a ČD szervezésében.

Egyelőre csak látványterv létezik<br>(fotó: Cseh Vasutak)

A cseh vasúttársaság nyílt közbeszerzési pályázatot hirdetett a tizenkét német származású Stadler felújítására, valamint az üzemi arculathoz igazításra, amelynek becsült értéke 300 millió korona (3,75 milliárd forint). A csehek tehát többet fizetnek a Stadlerek korszerűsítéséért, mint magáért a vásárlásért. A motorkocsik felújítása egyébként elég sok mindent takar, lesz bennük wifi, konnektorok, új üléshuzatok, egyéb kiegészítő kellékek beszerelése.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City Mobilitás

Elindult a FAIRTIQ mobiljegy rendszer Csehországban

Ekés András   ·   2024.06.20. 08:50

A csehországi Zlín autóbusz-állomására sorra érkeznek a helyközi buszok, oldalukon hirdetik a legegyszerűbb közösségi közlekedési utazás lehetőségét, a FAIRTIQ alkalmazást. A svájci mobil jegyrendszer app első, kelet-közép-európai, élesben működő projektje a napokban startolt el a közel hatszázezres régióban (Zlíni kerület, azaz csehül: Zlínský kraj), ahol immár akadálytalanul használható a minden hardvert és infrastruktúrát nélkülöző mobilalkalmazás.

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.