Februárban tárgyalja a kormány a BKV ügyét

MTI   ·   2012.01.23. 15:50

Még a februárban kezdődő parlamenti ciklus előtt tárgyalni fogja a kormány a BKV finanszírozásának kérdését, az ügy várhatóan már a héten is szóba kerülhet a kormányülésen – mondta Szatmáry Kristóf államtitkár az MTI-nek hétfőn.

A gazdaságszabályozásért felelős államtitkár egy más témában tartott budapesti sajtótájékoztatón azt mondta, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatójával, Vitézy Dáviddal csaknem egy hónapja tartó tárgyalásaik során születtek elképzelések a BKV finanszírozási problémájának megoldására, de ezekről a kormányülésig nem kíván nyilatkozni.

Arra a kérdésre, hogy születhet-e megállapodás, az államtitkár azt mondta, ez a felek kölcsönös érdeke, így „megállapodás lesz”. Hozzátette: két hete már olyan szakaszba léptek az egyeztetések, amely már „kormányzati véleményformálást igényel”.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter tavaly december 21-én jelölte ki Szatmáry Kristófot, hogy egyeztessen a BKV gazdasági és pénzügyi helyzetének stabilizálásáról Tarlós Istvánnal. A főpolgármester válaszul Vitézy Dávidot, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatóját nevezte ki tárgyalópartnernek.

A BKV-nak január 27-én lejár egy 9 milliárdos hitele, amit vissza kell fizetnie. Szerdán a Fővárosi Közgyűlés egyebek mellett egy ilyen összegű tulajdonosi kölcsön folyósításáról dönthet.

Kapcsolódó hírek