Fejleszti az utastájékoztatást a BKK

MTI   ·   2012.11.27. 17:32

A BKK közölte: az elmúlt években a metró- és a gyalogos aluljárók tájékoztatási rendszere elkülönült, a narancssárga alapon fehér karakterek nehezen olvashatók, az átszállási lehetőségek frissítése nehézkes, a táblákat pedig reklámokkal ragasztják tele. A metróból megérkezve sem mindig egyértelmű, hogy melyik kijárat hova vezet, emiatt egy bonyolultabb aluljáróban könnyű eltévedni.

Ráadásul a táblák több helyen hiányoznak, elkoptak, téves információkat közölnek, ezért a BKK a teljes megújítás mellett döntött. Ennek a megújításnak a része az Ecseri úti metróállomáson elhelyezett, sötétkék alapon fehér karaktereket és színes piktogramokat tartalmazó tábla, de ezek még kísérleti darabok, a végleges táblákat tartósabb kivitelben készítik majd el.

Az új táblákon a különböző kijáratokat betűkkel jelölik, helyszínrajz is segíti a tájékozódást, a buszvonalakat világoskék, a villamosokat sárga, az éjszakai járatokat pedig fekete színnel jelölik, és az ágazati logókat is feltűntetik.

Az utasoknak lehetőségük van, hogy véleményezzék a táblákat, ezt december 20-ig lehet megtenni a BKK honlapján, egy űrlap segítségével.

Kapcsolódó hírek