Felújítják a legkorosabb étkezőkocsijaikat a szlovákok

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2021.10.11. 12:00
WR1

Összesen hat étkezőkocsi újul meg teljesen, az első már forgalomba is állt Pozsony és Kassa között. 

A ZSSK szlovák személyszállító vasúttársaság hat étkezőkocsija újul meg a közeljövőben. Az 1988 óta forgalomban lévő vasúti kocsikról van szó, amelyeket az RWS Services cég modernizál. A felújítás főleg a konyha felszerelését illeti, de megújul a kocsi étkezője is, új asztalokat, üléseket, padlószőnyeget kapnak a kocsik. Az ajtókat is modernre cserélik, a WC is teljesen megújul, a központi energiaellátó rendszert is modernizálják, wifi és erősebb légkondi kerül a vasúti kocsikba. Szlovákiában az étkezőkocsik üzemeltetését külsős cég, a Wagon Slovakia Košice társaság végzi már évek óta. Maguk a vasúti kocsik is magáncég tulajdonában vannak, a ZSSK csak bérli ezeket, így a felújítás költségeit az RWS Services állja, majd pedig a ZSSK fizeti ki a hosszú távú bérlés ideje alatt.

A ZSSK kötelékében jelenleg hét WRRmeer sorozatú étkezőkocsi dolgozik, amiket 2008-ban gyártottak, és még három WRReer típusú, ezeket 1995-ben gyártották. A most felújítás alatt álló hat étkezőkocsi folyamatosan érkezik majd a járműjavítóból, az összes kocsi 2022-ben közlekedik majd a Pozsony és Kassa között közlekedő gyorsvonatokon. A képeinken látható első elkészült példány már rója is a köröket Szlovákia két legnagyobb városa között.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek