Fizetésképtelen lehet a BKV

iho/vasút   ·   2011.08.12. 07:54

A BKV régi hiteleinek megújítására nincs mód, új kölcsönt pedig csak állami garanciára kapna, mondta a Népszabadságnak Atkári János, aki 1994-től 2006-ig Demszky Gábor főpolgármester gazdasági ügyekkel foglalkozó helyettese volt. A kilencmilliárdos extra támogatás nélkül a cég fizetésképtelenné válik, állítja. A napilap címlapsztorit szentelt a közlekedési társaság ügyének.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Budapesti Közlekedési Központ részvételével tárgyalások indultak a közlekedési cégek (a BKV-n kívül a MÁV és a Volánok) helyzetének rendezésére, a megtakarítási lehetőségek felkutatására, egy új struktúra kialakítására és a tarifakedvezmények átgondolására.

A Népszabadság úgy tudja, a BKV állami támogatásáról készülő normatív szabályozás szerint az nem haladhatná meg az önkormányzati támogatás 125 százalékát, azaz a jelenleginél jóval kevesebb lenne, ha a főváros nem nyúlna sokkal mélyebben a zsebébe.

Kapcsolódó hírek

Vasút Városi vasút

Idén is jár a budapesti Fényvillamos

iho/vasút   ·   2020.11.27. 11:10

Az ünnepi dekorációba bújtatott, fényárban úszó nosztalgiajármű idei első útját a korábbi években megszokott módon a 2-es villamos vonalán tette meg, különleges hangulatot varázsolva a Duna-partra.