Fogyasszon korhű étkeket a hetvenöt éves Utasellátó különleges szerelvényén!

iho/vasút   ·   2023.11.16. 18:00
armz_ic_asztal_2

A szolgáltatás jeles évfordulója alkalmából november 25-én, szombaton jubileumi rendezvénnyel várja az érdeklődőket a Keleti pályaudvaron a MÁV-Start.

Idén ünnepli működésének hetvenötödik évfordulóját az Utasellátó, mely ez idő alatt számtalan változáson ment keresztül, 2019 óta azonban ismét visszatért a gyökereihez, ugyanakkor szolgáltatásainak köre folyamatosan bővül. A MÁV-Start vasúti vendéglátási szervezete hűen ápolja hagyományait, egyben nyit a modernizáció felé is. Célja olyan fedélzeti vendéglátás nyújtása, amelyet az utasok ismernek, kedvelnek és úgy szeretnek, ahogyan a régi idők utazóközönsége.

A rendezvény részeként a Keleti pályaudvar 6. vágányán jubileumi kiállítást állítanak össze: az egyedi, különleges összeállítású szerelvényen meg lehet tekinteni az Utasellátó 75 évnyi működése során szolgálatba állított étkező-, fekvőhelyes és hálókocsikat. A kiállított szerelvény összeállítása az Utasellátó történetének időrendjéhez igazodik, így lehetőség adódik korábbi, jelenleg már menetrend szerint nem közlekedő járművek megtekintésére is.

CAF WLABmz hálókocsi az Adria Intercity-n

Az étkező- és bisztrókocsikban ráadásul az adott korszaknak megfelelő étel- és italkínálatot is meg lehet kóstolni – a rendelésfelvétel 18:00-ig lehetséges. Ha nem evett még Start Burgert vagy utasellátós csokirolót, esetleg már fogyasztott ezekből és újra megtenné, vagy csak szeretne visszaemlékezni a múlt század hetvenes, nyolcvanas éveinek vasúti vendéglátására, akkor látogasson el november 25-én, szombaton 10 és 18 óra között a Keleti pályaudvarra (1087 Budapest, Kerepesi út 2–4.) és ünnepelje az Utasellátó jubileumát a vasúttársasággal!

A különleges szerelvény összeállítása:

  • a MÁV-Start új arculatát tükröző, 182-es sorozatú Siemens Eurosprinter villamosmozdony;
  • kívül-belül modernizált, DWA WRRmz sorozatú étkező-bisztrókocsi (kínálat itt);
  • új arculatos CAF WRmz étkezőkocsi: a jelen eurocity-étkezőkocsija (kínálat itt);
  • régi arculatos CAF WRmz étkezőkocsi: a kilencvenes évek eurocity-étkezőkocsija (kínálat itt);
  • második generációs IC WRRee 003 étkezőkocsi: a kilencvenes évek intercity-étkezőkocsija (kínálat itt);
  • a nyolcvanas és kilencvenes évek legmagasabb kocsiosztályát képviselő Apee 003 komfortkocsi;
  • IC+ ARmz bisztrókocsi a jelen belföldi prémium- és bisztrókocsi-szolgáltatásából (kínálat itt);
  • CAF WLABmz hálókocsi, amin EuroNight-szolgáltatás-bemutatót tartanak;
  • CAF Bcmz fekvőhelyes kocsi: itt is EuroNight-bemutató lesz;
  • WLAB 70-80 hálókocsi a hetvenes és nyolcvanas évek éjszakai vonataiból;
  • Bc 59-80 fekvőhelyes kocsi, szintén ebből a korszakból;
  • WLS 052 kormányzati szalonszakaszos hálókocsi a korabeli kormányzati szolgáltatásokat megidéző szolgáltatás részeként (kínálat itt);
  • WRm 029 étkezőkocsi: múltidéző korabeli kínálattal a nyolcvanas évekből (kínálat itt);
  • WR 347 teakfa nosztalgia-étkezőkocsi a legendás Orient expressz hangulatával (kínálat itt).

A DWA-gyártmányú WRRmz étkezőkocsi beltere

A Keleti 6. vágánya mellett található Lotz-teremben a vasúttársaság bemutatja a vasúti vendéglátás ikonikus szervezetének képes történetét. A tablókon megtalálható képeken keresztül újra át lehet élni az ötvenes évektől napjainkig történt eseményeket, végig lehet követni Magyarország egyedülálló vendéglátási brandjének fejlődését.

Az esemény teljes ideje alatt élő bejelentkezést tart a Sláger Rádió, a műsorvezető Somogyi Zoltán. Továbbá fellépnek a MÁV Szimfonikusok fúvósai, zongoraelőadást tart Buka Péter zongoraművész, a gyerekeket pedig kézműves foglalkozások, arcfestő és kitűzőkészítő programok várják. A helyszíni szerencsekerék- és kvízjátékokon való részvétellel ráadásul nyeremények is várják az érdeklődőket.

A programterv változtatásának jogát a rendezők fenntartják, az esetleges változásokat a folyamatosan frissülő weboldalon lehet figyelemmel kísérni.

(Nyitóképünkön a MÁV-Start szolgáltatásainak jelenlegi csúcsát képviselő IC+ ARmz prémium- és bisztrókocsi 1+ osztályú fülkéje, a jármű bisztrórészlegéből vásárolt lepénnyel. Képek forrása: MÁV-Start Zrt.)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek