Folytatja oroszországi terjeszkedését az RCG

iho/vasút   ·   2021.08.13. 12:00
obb_rcg_tehervonat

A célok elérése érdekében Rail Cargo Logistics–RUS vezetése is módosult.

Az ÖBB Rail Cargo Group (RCG) orosz leányvállalatát 2017 óta ketten irányították: Alekszander Baszkakov, aki július 30-ával leköszönt pozíciójából, valamint Andrej Gyetinkin, aki így a céget azóta egymaga vezeti. Gyetinkin a Rail Cargo Logistics–RUS-nál dolgozik annak alapítása óta. Az orosz szakember 2003 és 2011 között a jekatyerinburgi és szentpétervári egységeket vezette, majd 2012-ben igazgatóvá nevezték ki, 2017 végétől pedig Baszkakovval közösen irányította az oroszországi tevékenységeket.

Andrej Gyetinkin a Rail Cargo Group–RUS egyedüli vezetője július vége óta (képek forrása: ÖBB RCG)

A Rail Cargo Logistics–RUS a jövőben is folytatja a tranzit és export konténerszállítás fejlesztését. A cég hatvannál is több, a vasúti árufuvarozásban széleskörű, mindenféle járművet magába foglaló tapasztalattal rendelkező szakembere, akik túlméretes szállítmányokat is kezelnek, optimális szállítmányozási és logisztikai megoldásokat kínálnak az Európa–FÁK–Kína tengelyen. Az orosz vállalat azzal számol, hogy a közeljövőben nőni fog a kínai Hszianból, valamint más kínai városokból Budapestre induló tehervonatok száma, ahonnan lehetőség nyílik az áruk különböző Európai városokba történő továbbszállítására.

Oroszország méret szempontjából körülbelül kétszázszor akkora, mint Ausztria. A sokféle tájat, különböző klímaviszonyokat és időzónákat magába foglaló ország két kontinensre is kiterjed, ezzel megkerülhetetlen hidat jelent Európa és Ázsia között. Az ÖBB RCG oroszországi leányvállalatával összeköti a nyugat-európai gazdasági térségeket, a dél- és délkelet-európai országokat, valamint az ázsiai régiókat. A Rail Cargo Logistics–RUS négy helyszínen (Jekatyerinburg, Moszkva, Novoszibirszk, Szentpétervár) nyújt vasúti logisztikai megoldásokat Oroszországba, Törökországba, valamint Kínába. Az RCG az Új Selyemutat használva 2020-ban körülbelül hétszáz vonatot közlekedtetett le, nagyjából 70 ezer TEU (húsz láb hosszú konténer) kapacitással. A vállalat 2021-ben ezer vonattal számol.

Az ÖBB teherszállítási ágaként funkcionáló Rail Cargo Group Európa vezető logisztikai vállalataként formálja az iparágat, a nap minden órájában, Európától Ázsiáig, összekötve embereket, üzleteket és piacokat, az elsőtől az utolsó kilométerig. A vállalat körülbelül 9340 alkalmazottal 18 országban évente 460 ezer vonatot – naponta nagyjából 1260-at – közlekedtet le biztonságosan, évente 95 millió tonna nettó forgalmat kezelve, hatékonyan. A Rail Cargo Austria AG-hoz tartozó RCG az Ausztriában szállított áruk 28,2 százalékát továbbítja, ezzel Európa élmezőnyébe tartozik. Ráadásul így évente körülbelül 1,1 millió tonna szén-dioxid kibocsátását is megelőzi Ausztriában.

(X)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek