Forgalomban az első új arculatos villamos

Istvánfi Péter   ·   2012.12.19. 09:00
00

Az új arculati elemek először a felújított 412-eseken tűntek fel, aztán következtek a VT-Transman Citarói, majd megkapták a matricákat a BKV már honosításon átesett Citarói és szóló Volvói is. A trolibuszoknál egyelőre csak a 412T és 411T trolik viselik az új arculat szerinti matricákat, de hamarosan forgalomba áll az első új flottaszínű Ikarus GVM trolibusz is, szintén az új matricákkal.

Az arculat része a főváros és a szolgáltatást a megrendelő BKK logójának a feltüntetése. Ezen felül természetesen a szolgáltató BKV logója is látható a kocsik oldalán. A több évtizedes hagyománnyal szakítva, a járművek pályaszámát már egy újfajta betűtípussal festették fel. Az utastérben is új stílusú matricákat találhatunk, a megszokott „bajszos bácsit” nemrég nyugdíjazta a BKK.

Az új arculat szerint felmatricázott Tatra T5C5K2 villamos a Móricz Zsigmond Körtéren<br/>A képre kattintva galéria nyílik!<br/>(fotók: Fábián Attila)

A villamosoknál az első fecske egy szépilonai T5C5K2 páros, ami a napokban állt forgalomba. Érdekesség, hogy a régi két ablaktörtlős változatban kezdte meg a munkát a kocsi, de amint megérkezik a megrendelt újabban alkalmazott más mechanikájú ablaktörlő, akkor azt fogják rá feltenni.

Kapcsolódó hírek