Forgalomban az új Solarisok

iho   ·   2019.09.24. 18:00
97trollino

Csaknem egy év állás után végre utasforgalomban is megtették első kilométereiket a Solaristól vásárolt új legújabb generációs trolibuszok a fővárosban. Hétfőn a 76-os járaton debütált a 8101-es kocsi, kedden pedig a 75-ös és a 80A vonalára állt be három csuklós Trollino.

A BKK legutóbbi trolivásárlásáról még 2018-ban számolhattunk be, amikor a 2015-ben beszerzett harminchat Solaris után újabb huszonegyet hívott le az opcióból. Az első csuklós 2018 decemberében már meg is érkezett, az első szóló pedig idén januárban követte. A kulcsrakész járművek azonban nem álltak forgalomba, amiről több ízben is kérdeztük a BKK-t. A Közlekedési Központ válaszai a különféle álló-, telepi- és forgalmi próbákkal indokolta a csúszást. Végül még október előtt sikerült az utcára küldeni a szóló- és a csulós kocsikból is...

AZ első üzemnapon. A 8101-es a Baross téren tekereg a 76-os járaton. A képre kattintva galéria nyílik Vörös Attila fotóiból!

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Városi vasút

59-es: pótlózni kell, kétszer kell jegyet lyukasztani

iho/vasút   ·   2022.07.24. 12:15

Pályakarbantartás augusztus 2-áig, keddig az 59-es és 59A villamos nem közlekedik. A Széll Kálmán tér és a Márton Áron tér között villamospótló busszal, a Széll Kálmán tér és a Szent János kórház között pedig a párhuzamosan közlekedő villamos- és buszjáratokkal lehet utazni.

Közút Infrastruktúra

Lánchíd: az év végén visszaadható a hídpálya a forgalomnak

iho/közút   ·   2022.07.23. 12:00

Rekordidő alatt elkészült az új acél útpálya, ami a régi, elöregedett vasbeton-pályaszerkezetet váltotta fel. A behelyezett pályatáblák a híd teljes hosszán egybefüggő részt alkotnak, ennek köszönhetően már végig lehet sétálni a Lánchídon. A hídpályát várhatóan év végén visszaadják a forgalomnak.