Forgalomkorlátozás az M0-ás körgyűrű átépítése miatt

iho/közút   ·   2012.04.13. 13:19

Az M0-ás körgyűrű Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. által végzett bővítési munkái miatt 2012. április 14-én, szombaton üzemkezdettől június 10-én, vasárnap üzemzárásig a körgyűrű halásztelki csomópontjában forgalomkorlátozás lesz. A változás miatt az M5-ös autópálya felé tartó oldalon nem lehet használni a le- illetve felhajtót. A változás miatt a 38-as és a 138-as autóbusz forgalmában is változásra kell számítani – közölte az ihóval a Budapesti Közlekedési Központ.

A lehajtó lezárása idején a Nagytétény felől érkező autóbuszok nem tudnak lehajtani a halásztelki csomópontnál az M0-ás körgyűrűről. Emiatt a buszok továbbmennek a szigetszentmiklósi csomóponthoz, majd ott megfordulva térnek vissza a halásztelki csomóponthoz. Emiatt az erre közlekedő 138-as jelzésű buszok és a Volánbusz járatainak menetideje mintegy húsz perccel növekedik.

A lehajtó lezáráshoz kapcsolódóan 2012. április 14-én, szombaton este 20 órától április 15-én, vasárnap reggel 8 óráig a 38-as és 938-as jelzésű autóbuszok az M0-ás körgyűrű csomópontjának lezárása miatt terelt útvonalon közlekednek.

A 38-as jelzésű buszok Lakitelek felé a Hárosi Iskola és Lakihegy, Cseresznyés utca között a II. Rákóczi Ferenc út helyett a Lámpás utca–Csepeli út–Csepel szigeti gerincút útvonalon közlekednek, és nem érintik a Hárosi Iskola és Lakihegy, Cseresznyés utca közötti megállókat. Csepel, Szent Imre tér felé a 38-as autóbuszok a Gát utca és a Hárosi Iskola között a II. Rákóczi Ferenc út helyett az M0-ás körgyűrű–Csepeli út–Lámpás utca terelőúton közlekednek.

A Hárosi Iskola és az Auchan Sziget áruház közötti megállókat ebben az időszakban az ideiglenes 38A jelzésű autóbusz, illetve a 138-as autóbusz érinti.

A 938-as jelzésű éjszakai autóbusz a 38-as autóbusszal azonos útvonalon közlekedik, azzal az eltéréssel, hogy a járat érinti a Hárosi Iskola és az Auchan Sziget áruház közötti megállókat.

A Volánbusz érintett járatai a 38-as autóbusszal azonos rend szerint közlekednek.

Kapcsolódó hírek