Forgalomkorlátozás a futóversenyek miatt

iho/közút   ·   2012.09.28. 14:28

Szeptember 30-án, vasárnap 10.30-tól várhatóan 13 óráig tartják a Budapest Futófesztivál, NATO Futás és a Jubileumi XX. Történelmi Váltófutás nevű rendezvényeket, ezért a közúti forgalomkorlátozások mellett több tömegközlekedési járat útvonalának módosítására is számítani kell.

A Duatlon Fesztivál miatt vasárnap 9.30 és 14.30 között a budai alsó rakpartot teljesen lezárják a Margit hídtól északra eső szakaszon egészen a Mozaik utcáig. Ez a rendezvény a tömegközlekedési járatok forgalmát nem befolyásolja, a közúti forgalomban viszont korlátozások lépnek életbe – szerepel a BKK sajtóközleményében.

Lezárják 6.00 és 11.30 között az Attila utat a Mikó utcától a Krisztina körútig, 9.30 és 13.00 óra között az Olof Palme sétányt a Hősök tere és a Zichy Mihály út között, 9.30 és 14.30 között a budai alsó rakpartot a Margit híd és a Mozaik utca között. A Lánchídon 10.30 valamint 11.20 között lesz forgalomkorlátozás.

A fenti útvonalakon a futók elhaladása idejére további forgalomkorlátozások is előfordulhatnak. Az autóval közlekedőknek a BKK azt javasolja, hogy a Margit hídtól délre a budai alsó rakpartot vagy a Margit körút–Krisztina körút útvonalat használják; a Margit hídtól északra az Árpád fejedelem útján lehet elkerülni a lezárt útszakaszokat.

A tömegközlekedésben is több járat menetrendje megváltozik. Az 5-ös autóbusz szeptember 30-án, vasárnap 6.00 és 11.30 között mindkét irányban a Krisztina körút–Attila út módosított útvonalon közlekedik. A Pasaréti tér felé a járat nem érinti az Alagút utca, a Korlát utca és a Körmöci utca megállót. A buszra a 18-as villamos Krisztina tér, Mikó utca és Déli pályaudvar megállóiban lehet felszállni. Rákospalota, Kossuth utca felé kimarad a Körmöci utca, a Korlát utca, a Mikó utca és az Alagút utca megálló. A busz ideiglenesen a 18-as villamos, Déli pályaudvar, Mikó utca és Krisztina tér megállóiban áll meg.

A 6-os és 105-ös autóbuszok 10.00 és 11.20 között a Lánchíd lezárása miatt csak az egyik sávot használhatják, a fennmaradó sávban az autóbuszok forgalmát váltakozó irányban biztosítják, ezért néhány perces fennakadások előfordulhatnak.

A 86-os autóbusz 10.00 és 11.20 között a Lánchíd utcában, a futók elhaladása idején néhány perces várakozásra kényszerülhet. Hosszabb zárás esetén a busz Újbuda Függetlenségi park felé a Clark Ádám tér– Alagút–Alagút utca–Attila utca útvonalon tehetnek kerülőt az autóbuszok.

A 70-es trolibusz 9.30 és 13.30 között a Zichy Mihály út zárása miatt mindkét irányban az Erzsébet királyné útja–Hermina út–Ajtósi Dürer sor–Dózsa György út–Damjanich utca terelt útvonalon haladnak. Kimarad mindkét irányban az Olof Palme sétány és a Dvořák sétány megálló. A járatra ideiglenesen a Kossuth Lajos tér felé a 74-es troli Ajtósi Dürer sor és Zichy Géza utca, illetve a 74-es, 75-ös és 79-es trolik 56-osok tere megállóiban lehet felszállni. Az Erzsébet királyné útja felé a 70-es troli az Ajtósi Dürer sor, a 74-es, 75-ös trolik Zichy Géza utca, valamint a 72-es és 74-es trolik Hermina út megállóiban áll meg.

A 74-es trolibusz a Károly körút (Astoria) felé az 56-osok terét érintő szakaszán 9.30 és 13.30 között néhány perces várakozás lehetséges a futók elhaladása idején.

A 75-ös trolibusz 9.30 és 13.30 között a Jászai Mari tér (Budai Nagy Antal utca) felé módosított útvonalon, az Ajtósi Dürer sor–Hermina út–Állatkerti körút–Gundel Károly út érintésével közlekedik. Ezért kimarad a Zichy Géza utca, az 56-osok tere, a Dvořák sétány, az Olof Palme sétány és a Hősök tere megálló. Ideiglenes megálló létesül az Ajtósi Dürer soron a Stefánia úti kereszteződésnél. A járatra még a 72-es és a 74-es trolik Hermina úti, Erzsébet királyné útja és Bethesda utcai megállóiban, valamint a 72-es troli Széchenyi fürdő megállójában lehet felszállni.

A 79-es trolibusz 9.30 és 13.30 között a Dózsa György út felé az Ajtósi Dürer sor–Hermina út–Állatkerti körút–Gundel Károly út módosított útvonalon közlekedik. Emiatt kimarad az 56-osok tere, a Dvořák sétány, az Olof Palme sétány és a Hősök tere megálló. A járatokra a 75-ös troli Ajtósi Dürer sori, a 74-es és 75-os trolik Zichy Géza utcai, a 72-es és 74-es trolik Hermina úti, Erzsébet királyné útja és Bethesda utcai, illetve a 72-es troli Széchenyi fürdő és Állatkert megállóiban lehet felszállni.

A változások okozta kellemetlenségek miatt a BKK az utasok megértését kéri.

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.