Frankfurti villamosokat újítanak fel Dunakeszin

MTI   ·   2012.10.12. 18:30

A frankfurti közlekedési társaság (VGF) több turistavillamosának felújítását végezhetik el Dunakeszin, miután az első két kocsi rekonstrukciójáról már megállapodott a Bombardier MÁV Kft. a német Montaplan céggel – közölte a Bombardier értékesítési és marketing munkatársa pénteken.

Ujhelyi János elmondta, hogy az egyedi festéssel ellátott, 1954-ben gyártott járművek több mint 30 éve Almabor (Ebbelwei) Expressz néven, városnéző villamosként közlekednek Frankfurtban. A járműpark részben felújításra szorul, egy motorkocsi és egy úgynevezett mellékkocsi rekonstrukciójáról már aláírta a megállapodást a Bombardier és a Montaplan ügyvezető igazgatója – tette hozzá a dunakeszi cég munkatársa.

Tájékoztatása szerint a novemberben érkező két kocsin el kell végezni egyebek mellett a járműszekrény javítását és fényezését, padlócserét, a fából készült belső berendezés, az ajtók és ablakok felújítását. A járművek újrakábelezése, a világítás átalakítása 24 voltosra és a forgóvázak rendbetétele is a magyar szakemberekre vár.

A munkával körülbelül 3 hónap alatt végeznek, sikeres teljesítés esetén további 7 frankfurti villamos rekonstrukciójáról születhet egyezség – hangsúlyozta Ujhelyi János.

Kapcsolódó hírek