Frissítő automatát tesztel a ZSSK

Korcsmáros Gábor   ·   2024.09.24. 15:00
EJ

A Pantereken lehet kóstolni a finomságokat, ha beválik, elterjesztik az önkiszolgáló automatákat. 

Egyre többször alakul úgy, hogy a ZSSK arra figyelmezteti az utasokat, hogy valamelyik Pozsony és Kassa között közlekedő expresszvonatán nincs étkezőkocsi – sajnálják. Az utasok is, hiszen egy hat, de sokszor inkább hétórás (az útközben összeszedett késés miatt) úton az ember szívesen elfogyasztana valami kis harapni valót, esetleg innivalót. A ZSSK-nak erre is megvan a megoldása: üdítő és frissítő árukínálattal várják az utasokat, de önkiszolgáló automatákból, azt is egyelőre csak egy vasútvonalon, Besztercebánya (Banská Bystrica) és Újbánya (Nová Baňa) között.

Igen, ennyi jut a nem fővonalon közlekedő közép-szlovákiai „jónépnek". Merthogy a  Pozsony és Kassa között, Zsolnán át közlekedő fővonalon kívül nincs egyik vonatban sem resti, azaz étkezőkocsi szolgáltatás. A Panterek most egy vágányzár miatt pendliznek a szlovák nemzeti felkelés központjaként elhíresült Beszetrcebánya és Újbánya között, éppen ezekbe a villamos motorvonatokba fér be egy-egy frissítőket kínáló automata, ami talán valamiféle kárpótlásként szolgál a vágányzár miatt kettévágott Pozsony–Besztercebánya vonalon. Az automatáknál készpénzzel és kártyával is lehet fizetni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Magyarok az InnoTranson, 2024-ben is

iho/vasút   ·   2024.09.24. 11:00

Habár klasszikus magyar vasútijármű-gyártó nem reprezentálja magát idén Berlinben, számos hazai cég bemutatja portfólióját, többek között a Ganz Motor, a debreceni Grampet, a Prolan és a V-Híd is, a Bus Display-en pedig megtaláljuk az Ikarust.