Futópróbán egy újabb adag Schlieren

Vörös Attila   ·   2015.06.04. 21:15
slb--IMG_3387

Az ÖBB-től beszerzett használt Lange Schlierenek közül jelenleg öt fut, ezek már két hónapja róják különösebb gond nélkül a kilométereket Miskolc környékén. A kocsikat az utasok kedvelik, és még a rongálók sem találták meg maguknak.

A MÁV kedvenc mozdonyával próbáztak ismét a Schlierenek<br>(fotó: Vörös Attila)

Csütörtökön Szolnokról újabb kilenc kocsi indult el futópróbázni az 1-es vonalra. Győr és Mosonmagyaróvár között különböző sebességekről mérik meg a fékútjukat. A sikeres futópróbák után a Schlierenek beállnak a forgalomba, a nemsokára induló balatoni forgalomban pedig két szerelvényt is ezekkel adnak ki. Előzetes információink szerint 15209/15208 (Sátoraljaújhely–Fonyód viszonylat) és a 15609/15608 (Miskolc–Keszthely) vonatpárokon fognak majd futni.

160 plusz tíz százalék

Schlieren-kronológia az ihón

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.