Fyra-pótló új útvonal a Thalys-hálózaton

iho   ·   2014.04.15. 21:15
400px_thalys

A holland főváros és a francia nagyváros között április tizenkettedikétől lehet igénybe venni a Thalys vonatait. Amszterdam Centraal és Lille Europe pályaudvarai között az amszterdami Schiphol nemzetközi repülőtérnél, Rotterdam és Antwerpen központi pályaudvarainál (Centraal), valamint Brüsszel déli pályaudvarán (Brussel Zuid/Bruxelles-Midi) állnak meg az új járatok. Lille felől a menetidő két óra harminchat perc tizenegy perces brüsszeli tartózkodással, míg Amszterdam felől két perccel rövidebb az út, a belga fővárosban nyolc percet tartózkodik a vonat – írja az International Railway Journal.

Az Amszterdam Centraalról induló Thalysok újabb célállomást kaptak a Lille-be járó napi két vonatpárral<br>(forrás: Wikipedia)

A napokban elindított új útvonal lényegében két, a két város között már eddig is létező járat meghosszabbított változata. A lille-i járatot a Hollandiát és Belgiumot összekötő nagysebességű Fyra-szolgáltatás 2013. év eleji folyamatos problémái következtében hozták létre, ellensúlyozva a Fyra-vonatok leállása miatt kialakult kapacitáshiányt. A Fyra tavaly decemberi megszűnése után pedig további mentesítésre lett szükség. A decemberi menetrendváltással Amszterdam és Lille között egy újabb útvonallal bővül majd a Thalys-hálózat.

Amszterdam és Brüsszel között továbbra is a francia (SNCF), a belga (NMBS/SNCB) és a német nemzeti vasutak (DB) közös tulajdonú vállalata, a Thalys az egyetlen nagysebességű szolgáltató. A Lille–Amszterdam útvonalra huszonkilenc eurótól indul a jegyek ára – számol be a Global Rail News.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek