Gázbuszokat vesz Nyíregyháza

iho   ·   2015.10.21. 13:32

A tenderkiírás október huszonegyedikén jelent meg a nyilvános közbeszerzési értesítőben. Érdekesség, hogy a közbeszerzés ajánlatkérője Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata, Nyíregyházának viszont nincs saját közlekedési vállalata: idén januárig a Szabolcs Volán, azóta pedig az Észak-magyarországi Közlekedési Központ (ÉMKK) szolgáltatását vette-veszi igénybe.

A kiírás szerint mind a szóló, mind pedig a csuklós járműveknek ugyanabba a típuscsaládba kell tartozniuk. A szóló kivitelű kocsiknak három, a csuklós kivitelnek négy egyforma kétszárnyú ajtóval kell rendelkezniük. A CNG-földgázmotoroknak meg kell felelniük az Euro 6-os környezetvédelmi előírásoknak. További feltétel a légkondicionált utastér, a CAN-BUS és az ABS-ASR rendszerek megléte. A buszok rendelkezésre állása el kell, hogy érje a kilencvenhat százalékot. A karbantartó és javító személyzet oktatását a nyertes ajánlattevőnek térítésmentesen kell elvégeznie.

A szabolcsi megyeszékhely önkormányzata november harmincadikáig várja a közbeszerzésre jelentkezőket. A buszokat a tendergyőztes gyártónak a szerződés megkötésétől számított hat hónapon belül kell leszállítani.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek