Gázos furgonokat vett a TNT

iho/zöldút   ·   2012.12.12. 12:45
ivecocngk

Az Iveco és a TNT Express Italy 115 Daily Natural Power jármű szállításáról írt alá szerződést. A földgázüzemű járművek futárfeladatot látnak el Róma vonzáskörzetében és Közép-Olaszországban. A járműveket 2013-ban helyezik forgalomba, az első megrendelés hatvanhat gázos furgon szállításáról szól.

2013-ban lesz teljes a TNT gázos flottája <br /> (fotó: Iveco)

A földgázüzemű változat ugyanazt a teljesítményt és nyomatékot adja, mint dízel megfelelője, ugyanakkor a sajtóanyag szerint negyven százalékkal olcsóbb az üzemeltetése. A jármű szén-dioxid-kibocsátása 5–8 százalékkal alacsonyabb, megfelel az Euro VI szabványban rögzített határértékeknek, esetenként pedig meg is haladja azokat.

A zajszint öt decibellel alacsonyabb. A tartaléküzem lehetővé teszi a benzinüzemű meghajtásra történő átváltást, így a sofőrök tovább folytathatják útjukat akkor is, ha a metán (CNG) kifogyna. A járműveket új generációs elektronikus menetstabilizáló rendszerrel (ESP) szerelték fel, amelynek része a blokkolásgátló, a kipörgésgátló és a visszagurulás-gátló technológia is.

A TNT új flottája együttesen 370 tonnával kevesebb szén-dioxidot bocsát ki évente. A TNT Express Italy 2900 furgonnal szállítja a csomagokat Olaszországban.

Kapcsolódó hírek