General Electric mozdonyokat vesz a Colas Rail

iho   ·   2013.12.03. 07:29
400px_colasrail_class70

A november végi hivatalos bejelentés kapcsán a Colas Rail ügyvezető igazgatója elmondta, a beszerzés jele annak, hogy a társaság elkötelezett a vasúti teherszállítás fejlesztése és arányának növelése iránt. Nagyobb vonóerejüknek köszönhetően az új mozdonyok nagyobb szintkülönbségeken is vontathatnak majd nehezebb szerelvényeket, mindezt alacsonyabb fogyasztás mellett. A nagyobb kapacitásnak köszönhetően pedig tovább bővülhet a Colas Rail megrendelői köre, akik a legmagasabb szintű szolgáltatáshoz juthatnak hozzá.

A gyártó nyilatkozata szerint a hattengelyes PowerHaul-mozdonycsalád Egyesült Királyságra optimalizált verziója a szigetország teherszállításának gerincét adó EMD Class 66-osokkal összehasonlítva tizenhárom százalékkal nagyobb teljesítményre képes, 534 kilonewtonnyi indító vonóerejük harminckét százalékkal, folyamatos vonóerejük pedig hatvanegy százalékkal magasabb.

A Colas Rail a GE mozdonyaitól kapacitásbeli és teljesítménybeli növekedést vár<br>(látványterv: Colas Rail)

A PH37ACmi gyári sorozatú dízel-villamos mozdonyok meghajtásáról a GE 2750 kilowatt teljesítményű, V16 hengerelrendezésű Powerhaul P616 dízelerőforrása gondoskodik. A 129 tonna tömegű, 21,7 méter hosszú gépeket legfeljebb százhúsz kilométer per órás üzemi sebességgel lehet majd használni.

A brit pályaszámozási rendszer szerint Class 70-es sorozatba sorolt GE-gépek átlagos tehervonati használat során a Class 66-osokhoz képest éves szinten akár tizennyolc százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyasztanak. További jelentős mértékű üzemanyag-megtakarítást lehet elérni az automatikus motorindító és -leállító rendszer, valamint a fékezéskor a segédüzemi berendezésekbe elektromosságot visszatápláló rendszer használatával.

A mozdonyokat a GE Transportation az USA Pennsylvania államában található erie-i üzeme készíti el. A dízelgépek várhatóan még 2014 során forgalomba állhatnak – adja hírül a Railway Gazette.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek